dinsdag 30 augustus 2011

IVN Heuvelland opgericht

Gisterenavond aan een keukentafel te Schin op Geul het IVN Heuvelland opgericht. Het IVN is een landelijke vereniging voor natuur- en milieueducatie. Filosofie is, dat als je de mensen laat zien hoe mooi de natuur is, zij zich ook meer zullen inzetten voor het behoud ervan en voor de bescherming van ons milieu.

Helaas zijn de afgelopen periode enkele IVN-afdelingen in Zuid-Limburg opgeheven. Toch bestaat bij een aantal mensen de behoefte om dit belangrijke werk in deze regio voort te zetten. Het Zuidlimburgse heuvelland is immers een uniek stukje natuur in Nederland.

De komende periode zal de nieuwe afdeling verder in de steigers worden gezet. Iedereen die zich aangesproken voelt door onze doelstelling wordt uitgenodigd zich aan te melden, dit kan via melanargia@verton.nl. De afbeelding is het toenmalige IVN-logo dat mij ruim 30 jaar geleden werd opgespeld bij de uitreiking van het IVN Natuurgidsendiploma.

3 opmerkingen:

  1. Jaren lang was een van mijn hobby's fotograferen.
    Daardoor wéét hoe moelijk het is, c.q hoeveel geluk je nodig hebt, zo'n 'schoonheid' fotografeerbaar voor de lens te krijgen.
    Grt. Lei

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar er zijn nog zat afdelingen IVN actief in het Heuvelland, van Maastricht tot Eys, van Valkenburg tot Vaals. Waarom heten jullie eigenlijk IVN Heuvelland?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. "What's in a name. That which we call a rose, by any other name would smell as sweet."

    Uit: Romeo en Julia (acte 2, scene 2) van W. Shakespeare.

    We wisten niets beters te verzinnen en houden ons aanbevolen voor een betere naam. Overigens veel positieve reacties op deze naam ontvangen tot nu toe.

    BeantwoordenVerwijderen